Heenreis Zuid-Afrika - Reisverslag uit Grave, Nederland van Hanka Hendriks - WaarBenJij.nu Heenreis Zuid-Afrika - Reisverslag uit Grave, Nederland van Hanka Hendriks - WaarBenJij.nu

Heenreis Zuid-Afrika

Door: Hanka

Blijf op de hoogte en volg Hanka

14 Mei 2010 | Nederland, Grave

Voor ik mijn fantastische blog ;) begin wil ik iedereen bedanken voor kaartjes, sms’jes, mailtjes, cadeautjes en dergelijke. Super bedankt en tof dat jullie mij zo steunen!

Nou komt die dan….

13 Hemelvaart, de perfecte dag om te vliegen, mijn vaart gaat naar Zuid-Afrika.
3 kwartier voor vertrek lag ik nog lekker in mijn bed, want ik moet natuurlijk wel in mijn eigen stijl vertrekken.
Om half 9 brachten mijn broers en ouders me weg in Dusseldorf. Mijn eerste miscommunicatie van mijn reis vond daar al plaats bij de incheckbalie. Er stond daar een medewerker en die kon echt geen Engels. Het was een beetje te vergelijken met een Fries die Nederlands spreekt, maar dan in het Engels.
Vanuit Dussedorf ben ik via Londen en Johannesburg naar Port Elizbeth gevlogen. Ik had nog nooit gevlogen, dus voor mij persoonlijk was het een heel avontuur. Daardoor leken alle uren wel dagen te zijn. Vliegen zelf was wel oké maar ik denk niet dat het mijn hobby zal worden;) Ik weet in ieder geval dat ik nog steeds niet lang kan stil zitten en dat slapen in een vliegtuig ook niet aan mij besteed is.

Om half 2, vrijdagmiddag, ben ik aangekomen in Zuid-Afrika. Daar werd ik in Port Elizbeth opgehaald en werd ik na mijn nieuwe onderkomen voor de volgende paar maanden gebracht. Ik woon daar voor een tijdje bij 2 meiden die hier al langer zitten. Samen met 5 andere Nederlanders hebben we pizza gegeten, en zometeen gaan we een spel spelen.
Super mooi is hier alles en ik ben benieuwd wat ik allemaal ga meemaken. Morgen wordt er een straatvoetbaltoernooi gehouden, dus vanavond vroeg naar bed.

groetjes;)

• 14 Mei 2010 - 18:43

PJ:

leuk, maar wat heb je in het vliegtuig gegegeten, enzo.

maar je hebt je land status niet bijgewerkt.

gr. P-J

• 15 Mei 2010 - 08:32

Matt.:

Super cool! Je 1e vliegreis zit er ook weer op! En gelijk voetballen, goed bezig Hanka :D

• 15 Mei 2010 - 18:31

De Boltjes:

Blij dat je goed aangekomen bent, het is toch een hele onderneming. Zeker in je eentje.
    Geniet van het land. Het is er erg mooi en wij(Bert, Annelies en Gijs) kunnen het weten. Succes met je stage en we zijn benieuwd naar je volgende verhalen.
    groetjes,
    de buren

• 15 Mei 2010 - 20:03

Sanne:

Fijn dat je bent aangekomen en je eerste vliegreis hebt overleefd! :)
    Ik hoop dat je lekker hebt geslapen, je eerste nacht in Z-A!
    Geniet ervan! Xx

• 16 Mei 2010 - 10:03

Hans Roverso:

Hallo Hanka hier een bericht uit Grave. Goed te horen dat het allemaal goed is verlopen. Wij wensen jou een goede en gezellige tijd in Afrika. Het weer zal wel anders zij als hier. We blijven je volgen. Alleen zijn over 10 dagen op vakantie dus zul vanons niets horen. Maar na 12 juli nemen we weer contact met je op. Ik weet trouwens niet hoelang je weg blijft. Veel sterkte van ons Yvonne en Hans Roverso

• 17 Mei 2010 - 13:34

Gijs:

Ey hanka goed om te horen dat je goed bent aan gekomen moesten wel ff aan je denken donderdag.

en vleigen en slapen zijn 2 dingen die niet bij elkaar passen :D

have fun en tot je volgende verhaal.

• 17 Mei 2010 - 16:46

Meggy:

Heey Hanka,
    Mooi dat je goed bent aangekomen! En gelijk voetballen;)
    Ik ben benieuw naar de volgende verslag, en natuurlijk foto's:D

Groetjes

• 17 Mei 2010 - 18:21

Hanka:

Eej thanx voor jullie reacties, tot nu toe alleen maar heerlijk geslapen hier. Als ik in mijn bed lig hoor ik de zee;)
    Ik heb eerlijk gezegd nog geen 1 foto gemaakt. moet dat nog even gaan doen.

• 18 Mei 2010 - 09:02

Joanne:

Ha allertofste stagiair!! (de handdruk moet je er zelf bij bedenken)
    Mooi dat je je vermaakt in één van mijn favoriete landen. Geniet jouself baie en die Here sal jou seën.
    Drukkie!
    Joanne

• 19 Mei 2010 - 17:41

Inge:

Hey Hanka!

Cool om te lezuh!Je zit dicht bij het strand toch? Das zo superchill!!! Btj jaloers ;)!
    Mail me please ff je adres.

Xx drukkie & zegen!

• 21 Mei 2010 - 09:56

Bregje:

Heb je het huis van mijn moeder al gezien?
    Aston bay.
    Prachtige natuur... lekker relaxed. Zeker dat je het naar je zin hebt.!
    lieve groetjes